Cocina Rivero Škola Vaření

Dominik Matous

Dominik Matouš se věnuje profesionálnímu vaření asi 6 let. Jeho první práce byla v restauraci ve Vladislavově ulici s konceptem British gastro pub, kde se produkovala jídla napříč gastronomickým světem ve velmi dobré kvalitě a byl to tedy výborný základ a inspirace, jakým směrem se pohybovat dál. Potom absolvoval zhruba roční praxi v restauraci Osteria da Clara kde se po boku Glenna Zdeňka Schwarze naučil taje italské kuchyně z oblasti Toskánska tak, jak je dělají italské babičky. Dále se mu naskytla příležitost pracovat v Japonské restauraci Samurai a ta i naznačila další vývoj jeho kuchařské kariéry. Jeho dysciplínou se zde stalo Tepanyiaki, tedy příprava a servírování jídel přímo před hostem. V restauraci Samurai pracoval 2 roky a poté se přesunul do restaurace Cafe Buddha Balbínova, kde ho šéfkuchařka Sofia Smith zasvětila do tajů panasijské kuchyně a výroby domácích kari past. Nyní se Dominik vrací vařením zpět do evropy aby vás seznámil jak si doma udělat klvalitní 3 chodové italské menu „tak trošku jinak“. Zaměří se s vámi na kvalitní italské suroviny, jak sýry a uzeniny, tak i zeleninu. Kvalitní těstoviny a klasický italský dezert nakonec. 

Najdete mě v kurzech

Název kurzu Termín Jazyk Kapacita
Tak trochu jiná Itálie s Dominikem 07. 04. 2020 18:00 Čeština Posledních 9


DSC07596