Cocina Rivero Škola Vaření

Martin Škoda

"I'm not a cook chef, but a professional gourmand who cooks and grills mainly as part of lifestyle, fun and joy."


Martin Škoda se vaření věnuje od svých osmi let. V sedmnácti vydal knihu – Škoda nevařit: Kuchařka plná hudby, která se stala třetím nejlepším kuchařským debutem na světě v renomované soutěži Gourmand World Cookbook Awards.

Vaření bere hlavně jako zábavu a něco, co spojuje lidi. Jak sám říká, vaření se věnuje 8 dní v týdnu a 25 hodin denně. Vede vlastní kurzy, vaří v televizi, připravuje velké gastro akce, podporuje kampaně za zlepšení stravování a snaží se celkově zvyšovat zájem lidí o kvalitní jídlo a vaření.

Loni na podzim vydal očekávanou druhou kuchařku – Škoda nevařit 2: Kuchařka plná akce, která opět poustoupila do světového finále (vyhlašování proběhne na konci května). Kromě gastronomie ale také stále studuje, a to třetím rokem Marketingovou komunikaci a PR na Karlově univerzitě. Ze všeho nejradši má street food ve spojení s českou kuchyni, na kterou nedá nikdy dopustit!

Martinova filozofie zní: Nejsem vyučený kuchař, ale profi fanda gastronomie, který vaření a jídlo bere hlavně jako součást životního stylu, zábavu a radost. Tu se taky skrze to, co dělám, snažím předávat ostatním. Jídlo pro mě není jenom palivo, ale taky důležitá součást kultury stejně tak jako třeba večer v kině nebo parádní koncert. Proto se držím myšlenky, že je „Škoda nevařit“. Jíst přece musíme tak i tak, bez jídla bychom nikdy nebyli, tak si to jídlo pojďme taky pořádně užít!

Najdete mě v kurzech

Momentálně nejsou otevřené žádné kurzy.

Skoda (3)