Cocina Rivero Škola Vaření

Martin Škoda – street food a česká kuchyně

"I'm not a cook chef, but a professional gourmand who cooks and grills mainly as part of lifestyle, fun and joy."


Martin Škoda se vaření věnuje od svých osmi let. Na účtě má již dvě úspěšné kuchařky, první vydal v sedmnácti pod názvem Škoda nevařit: Kuchařka plná hudby, v roce 2016 pak byla vydána druhá kniha Škoda nevařit 2: Kuchařka plná akce. Obě knihy zapůsobily nejen na domácím trhu, ale také celosvětově a to v renomované soutěži Gourmand World Cookbook Awards.

Martin není vyučený kuchař, ale považuje se za profi fandu gastronomie, který vaření a jídlo bere hlavně jako součást životního stylu, zábavu a radost. Tu se taky skrze to, co dělá, snaží předávat ostatním. Jídlo pro něj není jenom palivo, ale taky důležitá součást kultury stejně tak jako třeba večer v kině nebo parádní koncert. Proto se drží myšlenky, že je „Škoda nevařit“. Jíst přece musíme tak i tak, bez jídla bychom nikdy nebyli, tak si to jídlo pojďme taky pořádně užít!

Jak sám říká, vaření se věnuje 8 dní v týdnu a 25 hodin denně. Vede vlastní kurzy, vaří v televizi, připravuje velké gastro akce, podporuje kampaně za zlepšení stravování a snaží se celkově zvyšovat zájem lidí o kvalitní jídlo a vaření. Ze všeho nejradši má street food ve spojení s českou kuchyni, na kterou nedá nikdy dopustit!

Najdete mě v kurzech

Momentálně nejsou otevřené žádné kurzy.

curso 2019