Cocina Rivero Škola Vaření
Otevřené kurzy

!Speciální akce! Edukativní kávová degustace s Tomášem Dlaskem

Kdy:
11. 1. 2017
18:00

Kde:
Soukenická 23
110 00, Praha 1

Jazyk:
Čeština

Cena:
300 Kč

Obsaženo v kurzu

  • ochutnávka kávy
  • koláče jako občerstvení
  • Voda

O kurzu

Délka trvání kurzu:

Warning: _() expects exactly 1 parameter, 2 given in /mnt/data/accounts/m/mariolipovsky/data/www/cocinarivero/wp-content/themes/cocina/single-course.php on line 105
hodin

Kávový cupping je již více jak sto let spolehlivou metodou, jak posoudit kvalitu kávy. Probíhá za přísných podmínek, zohledňujících mimojiné hrubost mletí, čerstvost daného kávového vzorku, teplotu a poměr vody a namleté kávy. My si jej však upravíme pro naše podmínky a z vcelku technického ochutnávání kávy si uspořádáme zážitkový večer. Během něho ochutnáme několik vzorků káv z českých i zahraničních pražíren, vysvětlíme si chuťové rozdíly spočívající v rozličnosti jejich původu, vysvětlíme si jak je to s kávovými sklizněmi a nahlédneme také pod pokličku práce pražiče a baristy. Tomáš nám přiblíží, jak to chodí se sklízením a zpracováním kávy přímo na plantážích a zodpoví vaše dotazy týkající se třeba i domácí přípravy kávy. Jedno je jisté, káva už pro vás po tomto kurzu nebude pouze tmavě hnědou tekutinou. Kurz je vhodný pro úplně začátečníky v oblasti kávy i zdatné kafaře a personál kaváren.

Lektor Tomáš Dlask

Tomáš žije dlouhodobě v Praze, ale za svou mnohaletou kariéru v oblasti kavárenství žil také v Brně, kde stál u zrodu populární kavárny V Melounovém cukru nebo v Olomouci, kde pomáhal rozjíždet Literární kavárnu Druhý domov. Mezi jeho další působiště patřily oblíbené podniky Místo nebo Můj šálek kávy společnosti Doubleshot. V současné době jej najdete v moderním industriálním prostoru Vnitroblock, kombinujícím taneční studio, kino, obchod s designovými doplňky a kavárnu. Profil kuchaře




Rezervace

Bohužel, kapacita kurzu již byla zaplněna.