Cocina Rivero Škola Vaření

Dominik Matous

Sorry, this entry is only available in Czech. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Dominik Matouš se věnuje profesionálnímu vaření asi 6 let. Jeho první práce byla v restauraci ve Vladislavově ulici s konceptem British gastro pub, kde se produkovala jídla napříč gastronomickým světem ve velmi dobré kvalitě a byl to tedy výborný základ a inspirace, jakým směrem se pohybovat dál. Potom absolvoval zhruba roční praxi v restauraci Osteria da Clara kde se po boku Glenna Zdeňka Schwarze naučil taje italské kuchyně z oblasti Toskánska tak, jak je dělají italské babičky. Dále se mu naskytla příležitost pracovat v Japonské restauraci Samurai a ta i naznačila další vývoj jeho kuchařské kariéry. Jeho dysciplínou se zde stalo Tepanyiaki, tedy příprava a servírování jídel přímo před hostem. V restauraci Samurai pracoval 2 roky a poté se přesunul do restaurace Cafe Buddha Balbínova, kde ho šéfkuchařka Sofia Smith zasvětila do tajů panasijské kuchyně a výroby domácích kari past. Nyní se Dominik vrací vařením zpět do evropy aby vás seznámil jak si doma udělat klvalitní 3 chodové italské menu „tak trošku jinak“. Zaměří se s vámi na kvalitní italské suroviny, jak sýry a uzeniny, tak i zeleninu. Kvalitní těstoviny a klasický italský dezert nakonec. 

You'll find me in courses

There are currently no open courses.

DSC07596